tiistai 20. lokakuuta 2009

Riga

Terveisiä Riiasta! Uskomatonta, mutta Tampereelta on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa sekä lisäksi myös halvempaa matkustaa lentäen Riikaan kuin junalla Helsinkiin. Lentäminen ei tietystikään ole kovin ympäristöystävällinen matkustustapa, mutta ainakin yövyimme ekologista ajattelua suosivassa hotellissa. Hotel Edvards oli aivan keskustassa, edullinen ja laadukas (tämä yhtälö näyttää olevan mahdollista Riiassa) lisäksi palvelu oli lämmintä ja ystävällistä, joten enempää en osaisi hyvältä hotellilta edes toivoa.

Riika on kaunis kaupunki. Riian keskustan puisto on etenkin syksyllä ihanan tunnelmallinen. Reval Hotel Latvijan ylimmän kerroksen ravintolasta on upeat näkymät yli kaupungin. Ja jos et ole korkeanpaikankammoinen (kuten minä) voit nauttia näköalahissin kyydissä maisemista ylös asti.




Riiasta löytyy jokaiselle jotakin; nähtävyyksiä, hyvää ruokaa ja tietysti myös shoppailumahdollisuuksia. Jos haluat käyttää ostosaikasi tehokkaasti, kannattaa suunnata vanhan kaupungin liepeille ostoskeskukseen nimeltä Galerija Centrs (Audeju iela 16), jossa on vaate-, kenkä- ym.asustekauppoja neljässä kerroksessa. Hyvä vaihtoehto on myös Origon ostoskeskus (13. Janvara iela) rautatieaseman rakennuksessa Stockmannin vieressä.

Stockmannin takana ovat kuuluisat zeppeliini-hallit, joista löytyy Central Market, yksi Euroopan suurimmista toreista. Viisi hallia ovat mielestäni yksi nähtävyys, jossa kannattaa käydä vaikka ei ostaisikaan mitään. Juusto-, leipomo-, kala- ja lihapuoli ovat omissa halleissaan. Lisää kauppoja ja ostoskeskuksia löytyy K. Baronalta, Brivibasilta sekä Terbatas ielalta unohtamatta näiden poikkikatuja.Kenkä- ja laukkukauppoja riittää. Ja ehdottomasti kannattaa poiketa syömässä paikallisen Lido-ketjun ravintoloissa, edullista ja maukasta kotiruokaa, salaatteja ja ihania jälkiruokia. Suosittelen myös kahvitaukoa shoppailun lomassa Märtina Bekereja (Martins bakery) -kahvilassa (Marijas 19), jossa tuoreita leivoksia ym. herkkuja kannetaan hyllyille koko ajan lisää. Suosikkini on Buca, pulla, jossa on rusinoita sekä marenkikuorrutus. Varaudu pieneen jonoon, paikka on suosittu. Kaksi isoa cappucinoa ja neljä leivosta irtoaa alle neljällä eurolla.Biletyspaikkoja löytyy myös runsaasti. Vaikka Riiassa onkin ihan turvallista, normaali varovaisuus kannattaa muistaa eikä harhailla sivukujilla yömyöhällä. Paikallisesta Riika-oppaasta kannatta myös lukaista pari paikkaa (Babylon, Royal pub), jotka kannattaa kiertää kaukaa, jos ei halua välttämättä joutua ryöstetyksi. Jos Riian matkailu kiinnostaa ja haluat tietää lisää, kysymyksiä saa lähettää ja yritän vastata parhaani mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Any comments?