sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Uusi italialainen ravintola

Tampereelle on avattu jokin aika sitten uusi italialainen ravintola Vinoteca del Piemonte. Olin kuullut paikasta paljon kehuja, joten päätimme ystäväni kanssa testata sen. Olen varsinainen herkkusuu, joten odotin vesi kielellä ruokaelämyksiä.

Alkuruokatrilogia (8 euroa) koostui kolmesta todella hyvin pienestä alkupalasta: Pienen pieni parin sentin paksuinen tartarkäärö, puolikas paahtopaistin siivu tonnikala- ja kapriskastikkeessa sekä aurinkokuivattu tomaatin pala. Alkupalojen maut olivat kyllä kohdallaan, mutta hinta oli aivan liian kallis pieniin nokareisiin nähden. Annos näytti jopa huvittavalta suurella lautasella. Pääruoaksi valitsin tagliatellepastaa, jossa oli Speck-kinkkua, juustoa ja kirsikkatomaattia ja sen kanssa Dolcetto d'Alba 2006 punaviiniä. Tagliatellekin oli ihan hyvää, mutta mitään ihmeellistä elämystä en valitettavasti kokenut. Jos ravintolaruoka on sellaista, että  kykenee samaan tasoon omassa keittiössään, se ei täytä minun vaatimuksiani.  Hiukan jäi sellainen vaikutelma, että ruokalistassa oli liikaa turhaa kikkailua, ja kuten pöytäseurueemmekin totesi, se ei ole koskaan hyvä juttu. Jälkiruokaa emme tilanneet, sillä jatkoimme Irish Coffeella seuraavassa paikassa ja se sai korvata jälkiruuan tällä kertaa.

Vähän jäi harmittamaan, sillä paikan tunnelma oli mukava ja  mutkaton.Olin toivonut saavani uuden italialaisen lempparin aikoja sitten Siperiassa lopettaneen Il Fornon tilalle, siellä oli muuten mahtavaa rucolapizzaa! Ajattelin kyllä käydä vielä toistekin testaamassa jotain muuta ruokalajia, jospa seuraava kokemus olisi positiivisempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Any comments?