maanantai 28. syyskuuta 2009

Vanhanajan lumovoimaa


NoaNoan syksyn kuvasto lumoaa vanhanaikaisella tunnelmallaan. Kaikki sivut ovat kuin pieniä tauluja. Lisää kuvia: www.noanoa.com

lauantai 26. syyskuuta 2009

V niinkuin vogue ja vintage





Suloista sunnuntaita!
Bloggari vietää vapaapäiväänsä Helsinki Vintagessa...

keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Söpönassuja!


Vaikka nämä eivät varsinaisesti yöpaitoja olekaan, voisin kuvitella kietoutuvani yöksi tuohon söpöön valkoiseen nassupaitaan ja nukkuvani turvallista unta suden suojeluksessa.Kisun tuijotus sen sijaan on sen verran tuima, että pelkäisin näkeväni painajaisia.
Kauniita unia!
Paidat: ModCloth

tiistai 22. syyskuuta 2009

Aaseja ja huonoa palvelua

Eilisessä Ylen Hullu juttu - ohjelmassa keskusteltiin minuakin mietiyttäneestä aiheesta: "Suomalaiset palvelualan ammattilaiset kutsuvat asiakkaita aaseiksi." On totta, että aasiakas-sivusto tarjoaa välillä päivän parhaimmat naurut, mutta käy mielessä myös onko asiakaspalvelukaan ollut kovin laadukasta.

Joskus olisi asenteessa tarkistamisen varaa myös tiskin toisella puolella. Ravintolassa tarjoilijan esittämä maistuiko -kysymys on isein vain retorinen. Auta armias, jos intoudut esittämään kritiikkiä vaikka kuinka rakentavassa muodossa, sitä ei osata ottaa vastaan. Tai jos lasku on virheellinen, saa asiakkaan mielen hyväksi aidolla pahoittelulla ja anteeksi-sanalla, sen sijaan että möläyttää aijaa, oho, no mä voin korjata.

Suomessa tuntuu välillä, että asiakaspalvelussa työskentelevät tuntevat hyvän palvelun jotenkin nöyristelynä asiakasta kohtaan. Kokemukseni mukaan esimerkiksi Kreikassa asiakaspalvelu on oivallettu ja asiakkaan hyvä kohtelu on kunnia-asia ja ammattitaidon tyylinäyte. Yleistää ei tietenkään voi, ja veikkaampa, että jokaisessa meissä asuu pieni aasi, jos sattuu oikein huono päivä kohdalle.

Tasapuolisen kohtelun nimissä on kuitenkin hienoa, että asiakkaillekin tulee pian mahdollisuus esittää oma näkemyksensä palvelutapahtumasta, kun aasipalvelu.net myöhemmin avataan.

maanantai 21. syyskuuta 2009

Pitkätukan päivän asu lauantailta


Eipä tässä paljon päivän asua näy, mutta läppään kuvan tähän silti. Naapurin puolelle tässä kuikuilen, mahtaako ruoho olla siellä vehreämpää? Päällä viime talven alelöytö Mangosta, pehmoinen nahkatakki.

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Sunnuntain syysretki


Kauniimpaa säätä ei voi syyskuulle toivoa ja on taas helppo muistaa, miksi rakastan tätä vuodenaikaa. Syksyllä on oma tuoksunsa; kosteat lehdet, kirpeät omenat ja äitelän makea leimukukka.Teimme tänään syysretken ja saaliiksi sain muutaman kanttarellin. Laavun nuotiosavun tuoksu leijuu vieläkin nenässä..rentouttavaa.

lauantai 19. syyskuuta 2009

Lauantain lempparit

Flunssa pakkaa päälle vitamiinimuurien rakentamisesta huolimatta, voi räkä!. Vastustuskykyään voi yrittää kuulemma nostaa ottamalla D-vitamiinia n. 20 mikrogramman päiväannoksen. No on otettu! Ja C-vitamiinia kans, mutta silti on kurkussa kaktus ja lievää kuumetta. Mutta hei, ehkä olisin 39 asteen kuumeessa ilman vitamiineja! Voimat riittää vain netissä roikkumiseen, joten tässä teille ModRetrosta bongaamiani vetimiä. Putiikin vaatteilla on aina hauskat nimet, tässä tulee Corporal of cute coat, Zipper foot heels ja Owl be back dress.

tiistai 15. syyskuuta 2009

80-luku

Back to eighties! Pidelkää kiinni hatuistanne, ne tulevat taas, olkatoppaukset! 80-luvun tyyliin vaatteiden yläosan korostaminen on muodissa jo näkynytkin jonkin aikaa. Trendikkäimmät ovat jo aikoja sitten hankkineet oman vaaleaksi kulutetun farkkutakkinsa tai -liivinsä. City-lehden muodin portinvartijat -jutussa Suomen Sokosten muotiosastojen sisäänostaja kertoo, että keväällä 2010 ostamme bleiserin, jossa on voimakkaat olkatoppaukset ja käärityt hiat. En epäile yhtään, muodin kuuluukin kiertää. Ja vaikka samat asiat kertautuvatkin, niin onneksi ne eivät koskaan tule takaisin samanlaisina vaan tuntuvat aina jotenkin uusilta. 

Nyt kaikki siis kirppareille haalimaan ylisuuria bleisereitä (80-luvulla ne eivät olleet jakkuja) ja irtotoppauksia (pehmoinen tarralla kiinnittyvä läpykkä, joka rintapuolelle karatessaan luo kivan efektin kolmannesta rinnasta ja selkäpuolella quasimodon pienemmästä kyttyrästä). Ja kun muoti menee ohi, voi toppaukset kätevästi siirtää rintaliiveihin tukea antamaan. Mutta missä viipyvät diskolenkkarit, kapeat neulekravatit, "ukkohousut" värillisellä vuorilla ja neonväriset lasketteluhaalarit?

 

maanantai 14. syyskuuta 2009

Ilona-shop

Tampereen Satakunnankadulla on uudehko kirppis Ilona-shop, josta Nelliinakin on jo elokuussa blogissaan vinkannut. Ilonassa on valoisaa ja raikasta, mikä on mukava poikkeus yleensä ahtaisiin ja tunkkaisiin kirppareihin. Jos ette ehtineet sunnuntaina peräkonttikirppikselle, käykääpä tsekkaamassa Ilonan valikoimat. Tällä viikolla minullakin on siellä pöytä.

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Marc Jacobs, Lola

Jos ostaisin hajuveden vain ulkonäön vuoksi, ostaisin Lolan. En ole vielä päässyt tuoksuttelemaan tätä ihanuutta, mutta toivon totisesti että tuoksu on yhtä valoittava kuin ulkonäkö! 

keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Tampere Design Week

Blogiini kolahti viestiä Tampereen Design-viikon tapahtumista Design Boulevardilta. Jaan tiedon kanssanne, nähdään siellä!

Nyt alkaa sitten Tampereen ensimmäinen Design Week. Design Week huipentuu la 19. - su 20.9. klo 12-18 järjestettävään Designtoriin.
Design Week alkaa näyteikkunanäyttelyillä 7. - 20.9. Ikkunoita on Hämeenkadulla, Hallituskadulla, Hämeenpuistossa, Kuninkaankadulla, Koskikadulla, Näsilinnankadulla ja Ojakadulla.
Super Mukavan Design On muotinäytös pe 11.9. klo 20.00 keskustorilla esittelee monien Suomen ajankohtaisimpien suunnittelijoiden luomuksia vaatteina, musiikkina ja sisutusinstallaatioina. Keskustorin DesignOn näytökseen on vapaa pääsy.
Mukana mm: Tiia Vanhatapio, Minna Parikka, vainio.seitsonen, Iloa, Arelalizza, Uniikit, Sanna Rinne, Aarikka, MUKA VA, Laurase, Super Mukava, Camilla Mikama, Av annina, SUPER YELLOW, Nanso ja Papu.  Lavalla nähdään tuotteita sisustusliike ID:ltä, Design Boulevardilta, Aarikalta ja kukkalaitteet suunnittelee Ojakadulle vasta-avattu Vintage Garden.

Torstaina 17.9 klo 20 valaistaan Tamperetta Guerrilla Lighting tempauksella. Guerrilla lähtee liikkeelle Frenckeliltä valaisten TTVO:n ja suunnittelijoiden toteuttamana kohteita keskustassa ja päättyy Klubille, jossa järjestetään myös Guerrilla afterpartyt + ClubVintage klo 22 eteenpäin. 

Designtori 2009 19. - 20.9 klo 12-18. Ojakadun ja Pellavatehtaankadun kulmatorilla. 35 designeria ja yritystä myymässä tuotteitaan. Lisätietoja tapahtumista: http://designontampere.com/

tiistai 8. syyskuuta 2009

Päivän toiveasu

Aikas särmä asu, vai mitä? Toiveasu Nordstromin nettishopin sivuilta.

sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Uusi italialainen ravintola

Tampereelle on avattu jokin aika sitten uusi italialainen ravintola Vinoteca del Piemonte. Olin kuullut paikasta paljon kehuja, joten päätimme ystäväni kanssa testata sen. Olen varsinainen herkkusuu, joten odotin vesi kielellä ruokaelämyksiä.

Alkuruokatrilogia (8 euroa) koostui kolmesta todella hyvin pienestä alkupalasta: Pienen pieni parin sentin paksuinen tartarkäärö, puolikas paahtopaistin siivu tonnikala- ja kapriskastikkeessa sekä aurinkokuivattu tomaatin pala. Alkupalojen maut olivat kyllä kohdallaan, mutta hinta oli aivan liian kallis pieniin nokareisiin nähden. Annos näytti jopa huvittavalta suurella lautasella. Pääruoaksi valitsin tagliatellepastaa, jossa oli Speck-kinkkua, juustoa ja kirsikkatomaattia ja sen kanssa Dolcetto d'Alba 2006 punaviiniä. Tagliatellekin oli ihan hyvää, mutta mitään ihmeellistä elämystä en valitettavasti kokenut. Jos ravintolaruoka on sellaista, että  kykenee samaan tasoon omassa keittiössään, se ei täytä minun vaatimuksiani.  Hiukan jäi sellainen vaikutelma, että ruokalistassa oli liikaa turhaa kikkailua, ja kuten pöytäseurueemmekin totesi, se ei ole koskaan hyvä juttu. Jälkiruokaa emme tilanneet, sillä jatkoimme Irish Coffeella seuraavassa paikassa ja se sai korvata jälkiruuan tällä kertaa.

Vähän jäi harmittamaan, sillä paikan tunnelma oli mukava ja  mutkaton.Olin toivonut saavani uuden italialaisen lempparin aikoja sitten Siperiassa lopettaneen Il Fornon tilalle, siellä oli muuten mahtavaa rucolapizzaa! Ajattelin kyllä käydä vielä toistekin testaamassa jotain muuta ruokalajia, jospa seuraava kokemus olisi positiivisempi!

lauantai 5. syyskuuta 2009

Tänään juhlitaan

... syntymäpäivää! Paljon onnea ja synttärihaleja ystävälleni, pian nähdään italialaisten herkkujen merkeissä! Lintukoriste ja lahjapaperi on hankittu Tukholman Berry-sistuskaupasta, josta olisin halunnut ostaa vaikka mitä ihanuuksia, mutta kun matkalaukun tila on rajallinen. Berryyn voi tutustua täällä.

Tunnelmakuvia

Kreikan matkalta Xylokastrosta kesäkuulta.

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Etshyyy!

Minulla on paha Etsy-tartunta. Tauti on edennyt jo pitkälle, eikä mitään taida olla enää tehtävissä. En kyllä oikeastaan haluakaan parantua vaikka klikkailuoireet ovat lähes päivittäisiä. Tämäkin ihanuus on bongattu Etsystä:


Niille, joille Etsy on outo tuttavuus - kyseessä on nettikauppa, jossa voi myydä ja ostaa kaikenlaisia käsintehtyjä tuotteita, mm. vaatteita; vintagea ja uutta....

Ixdun blogissa meneillään koruarvonta!

Arvontaan tästä!

tiistai 1. syyskuuta 2009

Sporttimalli

Cosmossa on meneillään sporttimallin äänestys ja ystäväni Eve on mukana kisassa. Siinä onkin varsinainen tehopakkaus, joka ehtii opiskelun, tutor-toiminnan ja muun urheilun lisäksi harrastaa vielä triathloniakin. Mistä sitä energiaa toisille oikein tulee? Äänestä sinäkin Eveä!
Ai että minunkin pitäisi ryömiä täältä sohvan kolosta pikkuhiljaa lenkkipolulle.....no okei, lupaan ainakin harkita.

Lisää vintage-mekkoja

Jos osaisin tehdä tällaisia luomuksia, vaihtaisin heti alaa! Löytyyköhän tällaisia Helsinki Vintagesta?
Kuvat: TimelessVintageVixen.

Helsinki Vintage 27.9.2009

Vihdoinkin pääsen Helsinki Vintage-tapahtumaan! Etukäteen kyllä jo vähän kauhistuttaa se väentungos, kun en varsinaisesti ole mikään massatapahtumien ystävä, ruuhkassa alkaa ahistaa. Mutta kauniiden asioiden vuoksi olen valmis hikoilemaan....Lisätietoja tapahtumasta