tiistai 14. syyskuuta 2010

Syksyn paras kasvisruoka

Syksyn vakilemppari kasvisruoka on punajuuripasta. Tosin yritän vältellä hiilihydraatteja parhaani mukaan ja välillä korvaan pastan esim. jauhelihalla. Tässä kuitenkin perusresepti:

Pilkotaan suuri sipuli kapeiksi siivuiksi ja kuullotetaan öljyssä.
Pilkotaan kaksi tuoretta punajuurta tikuiksi ja lisätään sipulien sekaan ennen kuin sipulit ovat kypsiä ja lisätään hiukan öljyä. Haudutetaan kannen alla n. 15 min tai kunnes punajuuret ovat oman maun mukaan sopivan rapsakoita. Rakenne on parempi, jos et kypsennä punajuuria ihan pehmeiksi. Maustetaan mustapippurilla sekä viherpippurilla. Lopuksi sekoitetaan vielä noin kolme ruokalusikallista ruohosipulituorejuustoa. Tämän kanssa sopii penne-pasta, jonka voi tarjoilla erikseen tai kasviksiin sekoitettuna. En lisää tähän ollenkaan suolaa, koska punajuuri on itsessään niin maukas.
Hyvä ja helppo ruoka!

Ps. Netistä näyttää löytyvän tästä montakin muunnosta, joten reseptiä on helppo muuttaa omaan makuun sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Any comments?